İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, terör ve yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındı. İfadesinin detayları ve soruşturma süreci hakkında güncel gelişmeler haberimizde.
Yolsuzluk ve terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun emniyette verdiği ifade 4 saat 15 dakika sürdü. İmamoğlu, 121 sayfa ifade verirken, savcılıktaki ifadesinde daha detaylı bilgi vereceğini belirtti. “Gerekli gördüğüm sorulara cevap vereceğim” diyerek, kendisine yöneltilen 36 soruya ise “Bu soruyu muhatap almıyorum” şeklinde yanıt verdi.
İmamoğlu, ilk soruda etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyip istemediği sorulduğunda, “Ben herhangi bir suç işlemediğim için etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemiyorum” cevabını verdi. İfadesinde, geçmiş belediye başkanlarının da ihalelere katılmadığını vurguladı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının siyasi bir müdahale olduğunu ifade etti. “Halkın iradesine saygı duymayan iktidar mensuplarının tarafıma yürütmüş olduğu müdahalelerin bir biçimiyle de şu an itibariyle karşı karşıyayım” dedi. İmamoğlu, 16 milyon İstanbullunun iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.
İfadesinde, kendisine yöneltilen soruların içeriğini anladığını ifade eden İmamoğlu, “Aslında burada bulunmamın yegane sebebi hakkımda başlatılan bir siyasi müdahale ve mücadele modelidir” şeklinde konuştu. Soruşturma kapsamında gizli tanıkların beyanlarıyla ilgili sorulara da “Bu soruyu muhatap almıyorum” yanıtını verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, bazı şüphelilerin banka kasalarına el konuldu. Savcılığın talimatıyla, Murat Ongun'un da aralarında bulunduğu 7 şüphelinin bankalardaki kasalarına el konulduğu bildirildi. Soruşturma, İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında çeşitli suçlamalarla devam ediyor.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer şüpheliler hakkında 'suç örgütü yöneticisi olmak', 'irtikap', 'rüşvet' gibi suçlamalarla başlatılan soruşturma sürüyor. İlgili belgeler üzerinde detaylı incelemeler yapıldığı ve elde edilen delillerin değerlendirildiği öğrenildi.
İmamoğlu, mal varlığına ilişkin sorulara “Mal bildiriminde bulundum” yanıtını verdi. Aylık gelirinin 250 bin lira olduğunu belirtti. Yolsuzluk iddialarına karşı savunma yapacağını ifade eden İmamoğlu, “Bu suç isnadını bana yükleyenlerle ilgili yasal tüm haklarımı hayatım boyunca arayacağım” dedi.
İmamoğlu, “Yapacak çok işimiz var. Önce adalet, sonra demokrasi” diyerek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güçlü bir şekilde ilerlemesi gerektiğini vurguladı. Soruşturmanın sonuçları, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik durumunu etkileyecek gibi görünüyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ifadesi ve yolsuzluk soruşturması, Türkiye'nin gündeminde önemli bir yer tutuyor. Soruşturmanın ilerleyen süreçte nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor. İmamoğlu'nun siyasi durumu ve kamuoyundaki etkisi, bu süreçte dikkatle izlenecek.
Türkiye'de demokrasi ve adaletin sağlanması adına atılacak adımlar, bu tür soruşturmaların sonuçlarına bağlı olarak şekillenecek. İmamoğlu'nun durumu, İstanbul'un geleceği açısından da kritik bir öneme sahip.